Stephanie Sanders


Stephanie (1969) is psycholoog (Universiteit Utrecht, 1995) en lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant, 2007). Sinds 1999 werkt zij met moeders, baby´s en jonge kinderen. Nieuwsgierig en leergierig als zij is, is zij altijd op zoek naar nieuwe, betere en leukere vormen van begeleiding en behandeling. Zo heeft zij een driejarige tekenopleiding gedaan (Begeleiden via tekenen en spiritualiteit, 2013-2015) en is zij Hartcoherentiecoach (HRV Biofeedback, 2012). Stephanie is geschoold in het uitvoeren van EMDR procedures bij enkelvoudig trauma (Roosch, 2014) en heeft in 2017 de opleiding Blomberg Rhythmic Movement Training I+II (BRMT/reflexintegratie) gevolgd.

Stephanie werkt voornamelijk met baby’s en zeer jonge kinderen en hun ouders/verzorgers. Ze is gespecialiseerd in begeleiding van moeders met ASS, PTSS, depressie en angst en heeft zeer veel ervaring in het begeleiden van situaties met huilbaby’s, refluxproblematiek, hechtingsproblemen, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Stephanie is ook directeur van Liz&Laire, centrum voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en kennisdelen op het gebied van therapeutisch werken met paarden (Equine Assisted Psychotherapy EAP).

In 2011 startte Stephanie pionierend onderzoek naar een verklaring voor de positieve effecten van therapeutisch werken met paarden. Binnen een kudde paarden (merries en hun veulens) worden meetbare linken gelegd tussen het regulerende gedrag van merries naar een veulen (lactatie en alloparenting) en het gedrag van moeder naar haar baby (hechting en trauma).

Publicaties:

Aanpak van excessief huilen bij zuigelingen

Dutch LC statement Excessive Crying

 

 

 

 

Waarom kiezen voor begeleiding door Stephanie?

Stephanie staat bekend om haar holistische kijk op begeleiden en behandelen. Ze heeft een zeer groot empathisch vermogen en kan zich bijzonder goed inleven in de situatie waarin ouders zich met hun kind bevinden. Zij laat zich leiden door de wijze waarop ouders met hun kind willen omgaan. Samen met ouders probeert zij hun wensen te koppelen aan de behoeften van hun kind.

Bas huilde en huilde en ik kon alleen nog maar het negatieve van mijn kind zien. Toen Stephanie Bas vasthield en hem checkte en observeerde was hij helemaal gebiologeerd door haar. Hij keek naar haar en begon te lachen. En hij bleef lachen! Voor het eerst kon ik genieten van mijn baby en was ik trots op mijn mooie kind.

Laurens – Vader van Bas

November 2017

Ik ben zo blij dat ik Stephanie geconsulteerd heb. Ik vond mezelf geen goede moeder. Na twee gesprekken met Stephanie kon ik weer verder. Ik had weer zelfvertrouwen en plezier in het moederschap.

Karin

December 2017

Susan juli 2018

Jij nog bedankt voor de begeleiding, ik vind je een heel fijn persoon. En voelde me op gemak en ook dat je na consult nog verdere begeleiding geeft!

Anna juli 2018

Dank voor je begeleiding tijdens mijn zwangerschap. Ik wilde niet naar een zwangerschapscursus in een groep. Samen met jou heb ik me voorbereid op mijn bevalling. Ik zie mijn ASS niet meer als een last. Ik ben trots op wie ik ben en durf nu moeder te zijn!

Openingstijden

Psychologie: ma-vrij: 9-17 uur

Lactatiekunde: ook op zaterdag

Praktijk Stephanie Sanders

06 44 72 88 84

 

AGB 9010-3888

RBCZ 171063R

NFG Registerlid VPMW

IBCLC L-31695

NVL 35307

Stephanie Sanders

Copyright:  Stephanie Sanders  |  Algemene Voorwaarden  |  Site Map
Design:  Vindbare Website