Stephanie Sanders


Stephanie (1969) is psycholoog (Universiteit Utrecht, 1995) en lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant, 2007). Sinds 1999 werkt zij met moeders, baby´s en zeer jonge kinderen.

Stephanie werkt voornamelijk met vrouwen in de vruchtbare fase van hun leven. Ze is gespecialiseerd in begeleiding van vrouwen die hoogsensitief zijn en/of kampen met ASS, PTSS, depressie en angst. Ze heeft zeer veel ervaring in het begeleiden van situaties met baby’s die veel huilen, refluxproblematiek, hechtingsproblemen, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Door haar zeer specifieke werkervaring is zij een veelgevraagd professional bij voorlichting over en begeleiding van zwangerschapsgerelateerde reïntegratietrajecten. 

LinkedIn

Stephanie is ook directeur van Liz&Laire, centrum voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en kennisdelen op het gebied van therapeutisch werken met paarden (Equine Assisted Psychotherapy EAP). In 2011 startte Stephanie pionierend onderzoek naar een verklaring voor de positieve effecten van therapeutisch werken met paarden. Binnen een kudde paarden (merries en hun veulens) worden meetbare linken gelegd tussen het regulerende gedrag van merries naar een veulen (lactatie en alloparenting) en het gedrag van moeder naar haar baby (lactatie, hechting en (stress)regulatie).

Liz&Laire

 

Publicaties:

Aanpak van excessief huilen bij zuigelingen

Dutch LC statement Excessive Crying

Waarom kiezen voor begeleiding door Stephanie?

Stephanie staat bekend om haar holistische kijk op begeleiden en behandelen. Ze heeft een zeer groot empathisch vermogen en kan zich bijzonder goed inleven in de situatie waarin een moeder zich met haar (aanstaande) kind bevindt.

Stephanie werkt tijdens loopbaanbegeleidingstrajecten, indien nodig, met aanvullende expertise van andere professionals. Zo krijg je altijd de beste en meest passende begeleiding die jij nodig hebt. 

Annemarie oktober 2019

Na mijn studie was het me maar niet gelukt om een passende baan te vinden. Ik werkte voor meerdere bedrijven maar altijd maar kort. Dan wilde ik toch weer iets anders. En uiteindelijk wist ik helemaal niet meer wat ik wilde. Zowel op werkgebied als op privégebied. Samen met Stephanie heb ik gezocht naar focus. Wat was op dat specifieke moment, in die levensfase, het eerste waar ik aan wilde werken en waar ik duidelijkheid over wilde hebben. Uiteindelijk bleek dat ik graag een gezin wilde stichten. Tijdens mijn zwangerschap vond ik mijn droombaan…. 

Colinda september 2019

Ik was moe en ellendig. De combinatie van werk en de zorg voor mijn baby werd me te veel. Samen met Stephanie heb ik uitgezocht of mijn huidige baan nog wel bij mij paste. Het was heel fijn om dit met haar te kunnen doen. Dank!

Lisa juni 2019

Na mijn bevalling knapte ik maar niet op. De een zei dat ik een burn-out had, de ander dacht aan een postnatale depressie. Ik kon er niet over nadenken. Ik was veel te druk met mijn baby en door slaapgebrek veel te moe om helder te kunnen denken. Stephanie heeft mij geholpen alles op een rij te zetten en samen hebben we een plan opgesteld om toe werken naar gezond en uitgerust weer aan het werk gaan. 

AGB 9010-3888

NFG Registerlid VPMW

RBCZ 171063R

SKJ kamer psychologen 130005511

NVL 35307

IBCLC-L-31695

Copyright:  Stephanie Sanders 2020
Design:  Vindbare Website